ППХМ Мазна цевка

Category: Sewerage systems

ППХМ МАЗНА ЦЕВКА -ВИСОКО ПЕРФОРМАНСНИ КАНАЛИЗАЦИСКИ ЦЕВКИ


КОНСТРУКЦИЈА НА ЦЕВКА

1. ЦЕВКА СО ЦВРСТ ЅИД- PPHM SOLID PIPE

PPHM ЦЕВКА СО ЦВРСТ ЅИД (РРНМ SOLID PIPE) е современ систем на цевки и фитинзи за надворешни канализациски системи. Компонентите на системот се направени од ПП-б блок полипропилен кополимер без полнење со врвен квалитет.

PPHM SOLID PIPE се произведува со стандарден процес на екструдирање на ПП цевка.
бОЈА: Портокалово-кафеава
ПОВРЗУВАЊе: Поврзување со притискање и местење со особено добра водоотпорност до 2,5 бари и
цврсто внесен ЕPDM.
Производствен стандард: EN 1852-1

1. ТРОСЛОЈНА ЦЕВКА – PP ML КОМПАКТНА ЦЕВКА

PP ML КОМПАКТНА ЦЕВКА е полипропиленска повеќеслојна компактна цевка за подземна дренажа и канализација без притисок – структуриран трослоен цевководен систем со мазна внатрешна и надворешна површина и систем, профилен Тип А1.
PP ML компактната цевка е направена од полипропилен со висок
модул (РР-НМ) како основен материјал, со три слоеви. Секој од трите слоја има различна модифицирана формула на основниот материјал, што дава специфични перформанси во вкупниот квалитет на цевката.

• ВНАТРЕШЕН СЛОЈ
Направен од модифициран ПП со гарантиранависока хемиска и абразивен отпор. Мазната површина осигурува добар проток и спречува наслаги.
• СРЕДЕН СЛОЈ
Слој отпорен на удари, дури и на ниски температури.
• НАДВОРЕШЕН СЛОЈ
Направен од висококвалитетен ПП, исполнет соминерален модификатор; високо отпорен наатмосферски агенси и површинско оштетување.
Модификуваната формула на ПП осигурува високаUV заштита што овозможува надворешно складирање.

Боја: Надвор портокалова-кафеава / средина црна и внатрешност со светла боја.
ПРОИЗВОДСТВЕН СТАНДАРД:
EN 13476-2 :2007 (Тип А1)
ONR 201513:2011

Опсег на димензии:
• Од DN / OD 160 до 400 mm со комплетен опсег на фитинзи.
• Достапно во различни класи на нестисливост: ЅN 8 КN\m2; ЅN 10 КN/m2; ЅN 12 КN/m2 и ЅN 16 KN/m2

Logo-IQNet DVGW Logo IGH Logo REGLOGO ExACT logo PAS 5