ПЕ 80

Категорија: Водоводни системи

 

dsc_3294 pe80


Полиетиленските цевки за водовод , изработени од полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80 , а се наменети за транспорт на вода за пиење , прехрамбени и други течности.

ПЕ 80 - табела за димензии и притисоци

Материјал:
Полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80
Стандарди:
ЕН 12201-2
Проектно напрегање: σ=6.3Мпа
Фактор на сигурност: С=1.25
Боја: црна со сини коекструдирани линии или светло сина

ПРЕДНОСТИ
• Голема флексибилност - мала тежина
• Отпорност на придвижување на тлото
• Одлична отпорност на удар
• Голема непропустливост
• Еколошки материјал - заштита на квалитетот на водата без било каква промена на вкусот и бојата на водата.
• Висока отпорност на хемиска корозија
• Брза инсталација
• Физиолошка нетоксичност
• Отпорност на абразивни флуиди
• Можности за инсталирање надворешни мрежи
• Црно обоените ХДПЕ цевки се посебно отпорни на УВ радијација и мрзнење.

Хемиски карактеристики на материјалот:
Голема хемиска отпорност на детергенти, киселини, алкохоли, хлорни соединенија, солена вода.

Табела за хемиска отпорност на полиетиленските цевки

 

Нови производи

ШАХТИ -
ИНСПЕКЦИСКИ ОКНА
  ПОЛИЕТИЛЕНСКИ
ЦЕВКИ ПЕ 100 РЦ
Тип1, Тип2, Тип3
ПE 100 РЦ    ПE 100 РЦ 
Logo-IQNet DVGW Logo IGH Logo REGLOGO ExACT logo PAS 5