ПП-Р системи

Image
Image
Полипропиленот (ПП) како материјал успешно се користи за производство на производи за цевководни системи веќе долго време и ги има докажано своите перформанси за притисочна и непритисочна апликација.

Во полето на притисочните цевки се користи :
  • ПП- Р (полипропилен рандом кополимер)
а во полето на непритисочна апликација , најновиоттип на полипропилен ПП ХМ - high impact, highmolecular copolymer - PPHM или
  • Полипропилен Блок кополимер

Оваа група на материјали покажува одличнаотпорност на удар, стабилност на високи температури и ултра високи температурии ултра висока отпорност а нестисливост , што го прават доминантен материјал за производство на канализациски и дренажни системи.

Полипропилен Рандом Кополимер (ПП-Р)

(ПП-Р) е широко користен за транспорт на жешка вода до 95°С, подни и радијаторски системи за греење. Топлинската и хемиската отпорност на материјалот дозволува употреба и во индустријата за транспорт на компримиран воздух, гас, артикли за прехрана во течна состојба и слично.
Стабилен на ниски температури, до -35°С.

Апликација:
  • Инсталации за вода за пиење
  • Санитарна инсталација
  • Подно греење
  • Радијаторско греење
  • Индустрија


ПП-Р Цевка

Материјал: ПП-Р
Боја: сина или бела
Димензии според: DIN 8077/8078
Намена: топла вода

DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци