ПП ХМ Цевки

Категорија: Канализациски системи

pphm-sklad

Конти Кан ПП ХМ цевките се изработени по инвативна технологија како придонес за решавање на проблемите, кои се јавуваат како последица на брзо растечката популација и глобалното затоплување. Конти Хидропласт инвестираше во развивање на иновативните коругирани полипропиленски цевки со висок квалитет, мала тежина и многу лесна исталација на истите.

Цевките се изработени во согласност со EN 13476-3 стандардот за цевоводни системи со структурирани ѕидови.

Карактеристики на производот

Боја - надворешно црна, внатрешно тиркизна

Димензии – ID*100 до ID1200

Класи – SN4; SN8 ; SN16

Должини – стандардни должини од 6 и 12 метри

*ID – inside diameter – внатрешен дијаметар

Табели со димензии


АПЛИКАЦИЈА

 • Канализација
 • Дренажа за атмосферски води
 • Канализација и мешовити водни канали
 • Вариетети од специјални индустриски решенија
 • Дренажа за домаќинства
 • Дренажа на земја
 
ПРЕДНОСТИ
 • Висока површинска цврстина
 • Отпор на механички удари
 • Нестисливост
 • Отпорност на хемикалии
 • Издржува високи температури до 85 степени целзиусови
 
SOLID CONNECT

solid-connect
Солид конект е називот за иновативниот пристап на спојување на ПП ХМ цевките.
Станува збор за одделно изработен муф, појачан со специјално развиена трака, која овозможува цврста и стабилна конекција, без никаков простор за потенцијални деформации или пропусти.

 

Табела за хемиска отпорност на полипропиленските производиНови производи

ПОЛИЕТИЛЕНСКИ
ЦЕВКИ ПЕ 100 РЦ
Тип1, Тип2, Тип3
  ПП КАНАЛИЗАЦИСКИ
ЦЕВКИ
ПE 100 РЦ    ПП КАНАЛИЗАЦИСКИ ЦЕВКИ
Logo-IQNet DVGW Logo IGH Logo REGLOGO ExACT logo PAS 5