Image
Image

Полиетиленските цевки за гас се изработуваат од ПЕ 80 и ПЕ 100, а се наменети за дистрибуција на гас низ мрежа до работен притисок од 10 бар.

Боја: Црна со надолжни жолти линии или жолта боја за ПЕ 80 и црна со жолти линии или портокалова боја за ПЕ 100.

Стандарди: EH 1555-2 и ISO 4437.

ПРЕДНОСТИ:

  • Голема флексибилност, мала тежина
  • Отпорност на придвижување на тлото
  • Одлична отпорност на удар
  • Голема непропустливост
  • Еколошки материјал, целосно рецикличен
  • Висока отпорност на хемиска корозија
  • Брза инсталација
  • Отпорност на абразивни флуиди
DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци