Image
Image

Двослојна ребраста цевка,со надворешна ребраста и внатрешна мазна површина

МАТЕРИЈАЛ

Полиетилен со висока густина, (ПЕ ХД)
Боја : Црна надворешна со сина внатрешност.
Стандард : ЕН 13476-3

ФИЗИЧКИ СВОЈСТВА

Густина >0.953 gr/cm 3
Индекс на течење (МФИ) , 0.7-1.5 gr/ 10 min (190/5 kg)
Модул на еластичност >1200 MPa

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Одлични хидраулички карактеристики
 • Одлична отпорност на агресивни нечисти води
 • Добра отпорност на механичка придвижувања на земјиштето
 • Многу лесна инсталација
 • Долг век на траење, 100 год, со мали барања за одржување
 • Може да се изработат во должини од 6 и 12 м, а може и во котури во зависност од намената
 • Еколошки се, можност за 100% рецикличност
 • Можност да се спојуваат со секаков вид на традиционални спојни елементи
 • Можност за челно заварување
   

ПРОФИЛ

Според стандардот ЕН 13476-3, КОНТИ КАН профилот е тип Б, димензионирање според надворешен дијаметар , (ДН /ОД)

КЛАСА

Во редовно производство се произведуваат две стандардни класи на КОНТИ КАН: СН 4 И СН 8. Можности има и за производство на повисоки стандардни класи, по барање на купувачите.

DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци