Image
Image

КОНСТРУКЦИЈА НА ЦЕВКА

 ЦЕВКА СО ЦВРСТ ЅИД - PPHM SOLID PIPE

PPHM ЦЕВКА СО ЦВРСТ ЅИД (РРНМ SOLID PIPE) е современ систем на цевки и фитинзи за надворешни канализациски системи. Компонентите на системот се направени од ПП-б блок полипропилен кополимер без полнење со врвен квалитет.

PPHM SOLID PIPE се произведува со стандарден процес на екструдирање на ПП цевка.
Боја: Портокалово-кафеава
Поврзување: Поврзување со притискање и местење со особено добра водоотпорност до 2,5 бари и цврсто внесен ЕPDM.
Производствен стандард: EN 1852-1

ТРОСЛОЈНА ЦЕВКА – PP ML КОМПАКТНА ЦЕВКА

PP ML КОМПАКТНА ЦЕВКА е полипропиленска повеќеслојна компактна цевка за подземна дренажа и канализација без притисок – структуриран трослоен цевководен систем со мазна внатрешна и надворешна површина и систем, профилен Тип А1.

PP ML компактната цевка е направена од полипропилен со висок
модул (РР-НМ) како основен материјал, со три слоеви. Секој од трите слоја има различна модифицирана формула на основниот материјал, што дава специфични перформанси во вкупниот квалитет на цевката.

  • ВНАТРЕШЕН СЛОЈ
   Направен од модифициран ПП со гарантиранависока хемиска и абразивен отпор. Мазната површина осигурува добар проток и спречува наслаги.
  • СРЕДЕН СЛОЈ
   Слој отпорен на удари, дури и на ниски температури.
  • НАДВОРЕШЕН СЛОЈ
   Направен од висококвалитетен ПП, исполнет соминерален модификатор; високо отпорен наатмосферски агенси и површинско оштетување.
   Модификуваната формула на ПП осигурува високаUV заштита што овозможува надворешно складирање.
Боја: Надвор портокалова-кафеава / средина црна и внатрешност со светла боја.

ПРОИЗВОДСТВЕН СТАНДАРД:
   EN 13476-2 :2007 (Тип А1)
   ONR 201513:2011
Опсег на димензии:
 • Од DN / OD 160 до 400 mm со комплетен опсег на фитинзи.
 • Достапно во различни класи на нестисливост: ЅN 8 КN\m2; ЅN 10 КN/m2; ЅN 12 КN/m2 и ЅN 16 KN/m2
DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци