Image
Image

Стандарди: EN 12201-2 / ISO 4427 / DIN 8074
Дијаметри: DN 16mm до DN 800mm
SDR: 41 до 6
Работен притисок: PN 4 до PN 32 бари
Димензии: котори од φ16 φ110 до φ125; φ125мм до φ800мм прави цевки од 6м, 12м или 13,5м
Класа: SN4 до SN16
Спојување: челно заварување, електрофузионо заварување, механичко спојување
Бoja: Црна со бел внатрешен слој и коекструдирани сини линии или сина со внатрешен бел слој.
Материјал: ПЕ 100
Фактор на сигурност: C=1.25
Проектно напрегање = 8.0 MPA

Општи карактеристики на полиетиленските цевки:

 • Ниска специфична тежина
 • Флексибилност
 • Добра хемиска отпорност
 • Одлична можност за заварување
 • Одлична отпорност на придвижување на земјиштето
 • Мазна внатрешна површина без можност за формирање наслаги
 • Соодветна за вода за пиење
 • Долг животен век (повеќе од 50год.)
 • 100% можност за рециклирање


Апликација:

 • Водоводни системи
 • Транспорт на Гас
 • Канализациски системи
 • Системи за наводнување
 • Заштита на оптички кабли
DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци