ПЕ цевки за водовод

PE 80
PE 100
PE 100 RC

Бојата на цевките e црна со бел внатрешен слој и коекструдирани сини линии или сина со внатрешен бел слој.

Рангот на дијаметрите е од DN/OD φ16мм до DN/OD φ800мм со работен притисок од PN6 до PN 32 bar.
Цевките од рангот DN/OD φ 16-110mm се лесно свитливи и може да се складираат и транспортираат во вид на котори со различни должини, што овозможува минимизирање на потребата од фитинзи и го скратува времето за инсталација.
Цевките од рангот DN/OD φ 125-800mm се изработуваат во прави цевки од 6 или 12м.

Општи карактеристики на полиетиленските цевки:

 • Ниска специфична тежина
 • Флексибилност
 • Добра хемиска отпорност
 • Одлична можност за заварување
 • Одлична отпорност на придвижување на земјиштето
 • Мазна внатрешна површина без можност за формирање наслаги
 • Соодветна за вода за пиење
 • Долг животен век (повеќе од 50год.)
 • 100% можност за рециклирање

Апликација:

 • Водоводни системи
 • Транспорт на Гас
 • Канализациски системи
 • Системи за наводнување
 • Заштита на оптички кабли
DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци