Image
Image
Полиетиленските цевки за водовод , изработени од полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80, а се наменети за транспорт на вода за пиење , прехрамбени и други течности.

Материјал
Полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80

Стандарди
ЕН 12201-2
Проектно напрегање: σ=6.3Мпа
Фактор на сигурност: С=1.25
Боја: црна со сини коекструдирани линии или светло сина

ПРЕДНОСТИ

 •  Голема флексибилност - мала тежина
 • Отпорност на придвижување на тлото
 • Одлична отпорност на удар
 • Голема непропустливост
 • Еколошки материјал - заштита на квалитетот на водата без било каква промена на вкусот и бојата на водата
 • Висока отпорност на хемиска корозија
 • Брза инсталација
 • Физиолошка нетоксичност
 • Отпорност на абразивни флуиди
 • Можности за инсталирање надворешни мрежи
 • Црно обоените ХДПЕ цевки се посебно отпорни на УВ радијација и мрзнење.

Хемиски карактеристики на материјалот
Голема хемиска отпорност на детергенти, киселини, алкохоли, хлорни соединенија, солена вода.

DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци