ПП ХМ Цевки

Категорија: Канализациски системи

pphm-sklad

Конти Кан ПП ХМ цевките се изработени по инвативна технологија како придонес за решавање на проблемите, кои се јавуваат како последица на брзо растечката популација и глобалното затоплување. Конти Хидропласт инвестираше во развивање на иновативните коругирани полипропиленски цевки со висок квалитет, мала тежина и многу лесна исталација на истите.

Цевките се изработени во согласност со EN 13476-3 стандардот за цевоводни системи со структурирани ѕидови.

Карактеристики на производот

Боја - надворешно црна, внатрешно тиркизна

Димензии – ID*100 до ID1200

Класи – SN4; SN8 ; SN16

Должини – стандардни должини од 6 и 12 метри

*ID – inside diameter – внатрешен дијаметар

Табели со димензии


АПЛИКАЦИЈА

 • Канализација
 • Дренажа за атмосферски води
 • Канализација и мешовити водни канали
 • Вариетети од специјални индустриски решенија
 • Дренажа за домаќинства
 • Дренажа на земја
 
ПРЕДНОСТИ
 • Висока површинска цврстина
 • Отпор на механички удари
 • Нестисливост
 • Отпорност на хемикалии
 • Издржува високи температури до 85 степени целзиусови
 
SOLID CONNECT

solid-connect
Солид конект е називот за иновативниот пристап на спојување на ПП ХМ цевките.
Станува збор за одделно изработен муф, појачан со специјално развиена трака, која овозможува цврста и стабилна конекција, без никаков простор за потенцијални деформации или пропусти.

 

Табела за хемиска отпорност на полипропиленските производиНови производи

ШАХТИ -
ИНСПЕКЦИСКИ ОКНА
  ПОЛИЕТИЛЕНСКИ
ЦЕВКИ ПЕ 100 РЦ
Тип1, Тип2, Тип3
ПE 100 РЦ    ПE 100 РЦ 
Logo-IQNet DVGW Logo IGH Logo REGLOGO ExACT logo PAS 5